Tudásbázis

Weblapok/Webshopok

Milyen a jó weboldal?

Ezt a kérdés nem a legegyszerűbb...Sokan azt gondolják, hogy a weboldalnak kizárólagosan az a célja, hogy jól nézzen ki. Sajnos nem, a weboldal

Érdemes Wordpress oldalt használni?

Ez egy rendkívül összetett kérdés, de a határozott válaszom: Nem!

Meg is indoklom miért!

Az egyszerű felhasználó persze szereti, hogy a weboldalt össze lehet kattintani lehet vásárolni egy szép sablont, ami jó esetben talán mobilra is optimalizát így jól néz ki. Viszont egy wordpress weboldal nagyon NAGY méretű is lehet. Használhatunk rajta különböző plugin-eket amik feldobják a weblapunkat. Ezek viszont nem minden esetben ugyanattól a fejlesztőtől vannak így találkoztunk már többször olyan problémával, hogy két fejlesztő plugin-ja nem akart együtt működni, sőt működésképtelenné tették egymást. És ami a legfontosabb, egy wordpress oldal SOHA nem lesz kis méretű! A Google keresőoptimalizálás fő szempontjai közé tartozik a weboldal betöltődésének ideje és a letölteni kívánt tartalom mérete. Ha ezek nincsenek benne a Google nagyon kicsi tűrőhatárában akkor azt már most elfelejthetjük, hogy a találati listán valaha is elöl leszünk!

Akkor milyen weboldalt válasszak?

Mindenképpen egyedi fejlesztést javaslunk! Ennek okai a fentebb leírtak! Mégha sikerül is egy dizájnos weboldalt létrehozni, amit módosíthatunk benne az kizárólak a bejegyzések szövege, a képek és egykét a megvásárolt kinézet által engedélyezett beállítás(ami sajnos nem sok).

Milyen költségei vannak egy egyedi weblapnak?

A weblap elkészítés költsége(egyszeri díj)
\r\nTárhely költség(általában éves számlázású)
\r\nA domain név költsége(éves, vagy többéves számlázású)
\r\nHa nem értünk HTML,PHP,Javascript nyelveken akkor kénytelenek vagyunk egy karbantartó céget is felbérelni. Ez lehet a weboldal készítője(vele járunk a legjobban, mert ő tudja mit hogyan fejlesztett) vagy lehet egy teljesen másik cég.

Egy profi weboldal ára!

Minden weboldalra egyedi ajánlatot készítünk, amivel azonban mindenképpen számolni kell hogy a legegyszerűbb EGYEDI weboldal kb 70.000 forint. Ehhez azonban nem tartozik az admin panel illetve az oldal dinamikus állítása. Hirtelen mindenki azt gondolná, hogy egyedi fejlesztés esetén egy weboldal ára jóval magasabban van mint egy wordpress oldal ára! Ez nem igaz! Mindemellett a wordpress weboldalak általában nem testreszabhatóak így ha nem értünk HTML,PHP,Javascript nyelveken akkor kénytelenek vagyunk egy akarbantartó céget is felbérelni. Ez lehet a weboldal készítője(vele járunk a legjobban, mert ő tudja mit hogyan fejlesztett) vagy lehet egy teljesen másik cég. Azért hogy a weboldalunk úgy működjön mint egy wordpress honlap, kb 50 ezer forint pluszra kell számítanunk. Ebben az esetben egy admin felülettel rendelkező weboldalt fogunk kapni, ahova egyszerűen tölthetünk fel bejegyzéseket fényképeket. Itt a legegyszerűbb esetben is 120ezer forintos költséggel kell számolni! Viszont minden weboldal tökéletesen néz ki mobilon, tableten és számítógépen is. Ezek a weboldal elkészítés költségei, ezek egyszeri díjak, ha nem akarunk változtatni rajtuk. Ezen kívül tárhely költség, domain cím költség és SSL biztonsági tanúsítvány vásárlása szükséges a tökéletes weboldalhoz!